Σε 74.582.759 ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο έχει μεταφερθεί στους τραπεζικού λογαριασμούς των εποπτευόμενων φορέων του ΕΣΥ σύμφωνα με τα όσα λέει το υπουργείο Υγείας για την αποπληρωμή των εφημεριών υπερωριών και εξαιρέσιμων για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Τα χρήματα θα καταβληθούν σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων, Υγειονομικών Περιφερειών, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ όλης της χώρας. Συγκεκριμένα, το ποσό για τις εφημερίες των γιατρών ανέρχεται σε 54.203.675 ευρώ και για τις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού σε 20.379.084 ευρώ.

Αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα σχετικά με το πού θα βρεθούν τα χρήματα προ κειμένου να προχωρήσει το σχέδιο της επιτροπής του καθηγητή Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αλέξη Μπένου, στο οποίο βασίζεται η κυβέρνηση. Το σχέδιο, που αφορά το νέο σύστημα δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας στην υγεία προβλέπει ότι συνολικά χρειάζονται 24.000 εργαζόμενοι, δηλαδή, το ετήσιο κόστος μόνο για μισθούς αγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ!

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ένα νέο πειραματικό εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό, που αναπτύσσεται από την Merck και το οποίο δοκίμασαν σε 21 ανθρώπους, αποδείχθηκε 100% αποτελεσματικό.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 19/03/2016