Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά βίας με θύματα φαρμακοποιούς που είτε εφημερεύουν βραδινές ώρες είτε εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές

Αντιμέτωποι με τον απόλυτο τρόμο βρίσκονται οι φαρμακοποιοί που εφημερεύουν βραδινές ώρες ή σε απομακρυσμένες περιοχές. Κλοπές χρημάτων, αρπαγές προϊόντων και κάθε μορφής απάτες, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Τα περιστατικά γνωρίζουν μεγάλη αύξηση επί κρίσης, ενω σε ορισμένες περιπτωσεις, οι φαρμακοποιοί δέχονται επιθέσεις και υφίστανται τραυματισμούς. Τα κρούσματα επιθέσεων, απειλών και εξαπάτησης αυξάνονται, σχολιάζει ο Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ). Ό ίδιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με δύο .παρόμοια περιστατικό στο φαρμακείο που διατηρεί στα Εξάρχεια: Ενα βράδυ, κάποιος που εμφανίστηκε ως πελάτης μού ζήτησε επίμονα να ανεβάσω τα ρολά. Αρνήθηκα να το πράξω και εξαγριωμένος άρχισε να φωνάζει και να απειλεί. Σε άλλη περίπτωση, άγνωστος μπήκε στο φαρμακείο και μου είπε πως ήταν επιθεωρητής του ΥΠΕΧΩΔΕ. Του ζήτησα το πρωτόκολλο ελέγχου και τότε αποχώρησε βιαστικά .

Θύμα κλοπής έπεσε και n φαρμακοποιός του Αιγάλεω, A.B.: Ημασταν στον πάγκο και εξυπηρετούσαμε δύο κυρίες. Μπαίνει ένας άγνωστος, ο οποίος φορούσε κουκούλα. Πηγαίνει στη βοηθό μου που ήταν στο ταμείο και τπςζητόει τα χρήματα. Του δίνει 200 ευρώ και της απαντάει “όλα”. Του δίνει και τα υπόλοιπα 150 εαρώ και φεύγει. Ηταν σοκαριστικό και ευτυχώς διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας, αποφεύγοντας τα χειρότερα .

Το Εθνος σταχυολογεί περιπτώσεις από το… δελτίο συμβάντων, που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Αφορά δεκάδες περιστατικά διαρρήξεων, κλοπών και επιθέσεων σε βάρος φαρμακείων, τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί στον Σύλλογο. Οι πιο άγριες περιπτώσεις περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά αστυνομικού δελτίου: Με απειλή πιστολιού, άγνωστοι πήραν από φαρμακείο της Ηλιούπολης 350 ευρώ από το ταμείο και περίπου 30 ευρώ από το πορτοφόλι του φαρμακοποιού! Στο Αιγαλεω, άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα, μπήκαν στο φαρμακείο και αφαίρεσαν 150 ευρώ. Στις Αχαρνές, δύο άτομα, με την απειλή όπλου, καλυμμένα πρόσωπα και κουκούλες εισέβαλαν στο φαρμακείο, χτύπησαν τη μητέρα του φαρμακοποιού στο κεφάλι και στο πρόσωπο, και απέσπασαν χρηματικό ποσό.

Ηθελε σιρόπι

Στην Τερψιθέα, νεαρός άνδρας ζήτησε σιρόπι για το παιδί του και όταν o φαρμακοποιός πήγε να τούτο δώσει, έβγαλε όπλο και άρπαξε την είσπραξη. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο Νέο Ψυχικό και στον Νέο Κόσμο. Με την απειλή μσχαιριού, άγνωστος απαίτησε από φαρμακοποιό του Βαρνάβα Αττικής ναρκωτικά χάπια. Η φαρμακοποιός καλεσε την Αστυνομία και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Σε φαρμακείο της Καλλιθέας, εισέβαλε άγνωστος άνδρας με κουκούλα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε 150 ευρώ από την ταμειακή μηχανή, ένα λάπτοπ, μία τσάντα με πολύτιμα έγγραφα, ένα ζευγάρι γυαλιά και δέκα κουτιά με υπνωτικά χάπια. Συχνές είναι και οι διαρρήξεις φαρμακείων, με στόχο χρήματα και ναρκωτικά φάρμακα. Στο Ηράκλειο Αττικής, άγνωστοι διέρρηξαν φαρμακείο και πήραν χρήματα από το ταμείο και διάφορα ηρεμιστικά φαρμακα.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Γιάννης Δαγρές, έχει ζήσει κι αυτός επιθέσεις στο φαρμακείο του

Φαρμακοποιός από την Καλλιθέα κατήγγειλε πως άγνωστοι διέρρπξαν την κλειδαριά της εισόδου και αφαίρεσαν μεταλλικό κιβώτιο με ναρκωτικά χάπια και άλλα σκευάσματα, ουνσλικής αξίας 7.000 ευρώ.

Σε φαρμακείο της Αθήνας, άγνωστοι έκοψαν το σιδερένιο κομμάτι της πόρτας, στο οποίο υπήρχε κλειδαριά, μπήκαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή 150 ευρώ και μεγάλο αριθμό φαρμάκων αξίας 6.000 ευρώ. Σε άλλο φαρμακείο της Αθήνας, άγνωστοι έκοψαν τα ρολά ασφαλείας, έσπασαν το τζάμι κ μπήκαν στο κατάστημα, παίρνοντας από την ταμειακή μηχανή όλα τα κέρματα αξίας 300 ευρώ.

Στα Σεπόλια, οι διαρρήκτες αρπαξαν τοv ηλεκτρονικό υπολογιστή του φαρμακείου και μεγαλο μέρος των φαρμάκων που βρίσκονταν στα ράφια. Πολύ μεγαλύτερη ζημιά έκαναν σε άλλο φαρμακείο στα Ανω Λιόσια, από το οποίο άρπαξαν από το ταμείο 1.000 ευρώ, ενώ πήραν δύο τραπεζικά βιβλιάρια, άδειασαν ένα συρτάρι με όλες τις εκτελεσμένες συνταγές του μήνα, διάφορα τιμολόγια, έξι κουτιά με ακριβά φάρμακα και όλα τα συμπληρώματα διατροφής που βρίσκονταν στο ψυγείο.

ΕΘΝΟΣ  14/12/2016