Τρεις εβδομάδες μετά την προηγούμενη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους θεσμούς, πραγματοποιείται σήμερα ένα ακόμη κρίσιμο ραντεβού, στο οποίο αναμένεται και η παρουσίαση χρονοδιαγράμματος δράσεων, στη βάση αυτών που είχαν συζητηθεί στην προηγούμενη συνάντηση. Ειδικότερα η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί εκ νέου γύρω από τα μέτρα για τον εξορθολσγισμό της δαπάνης, την επέκταση του μεριδίου των γενοσήμων, τη μείωση του claw back και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων. Σημειώνεται πως τη Δευιέρα συνάντηση με τον επικεφαλής των θεσμών για θέματα υγείας είχε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, ο οποίος ενημερώθηκε για τον τρόπο ψηφιοποίησης των παραστατικών πληρωμής των παραχων και την έκβαση του ελέγχου για εκκαθάριση των τιμολογίων και ταχύτερη πληρωμή των φορέων που διατηρούν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα, το Σάββατο υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας που αφορούσε τη λειτουργία των τμημάτων Business Intelligence τόσο στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, όσο και του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, πάνω στο οποίο θα βασιστεί και ο εξορθολογιομός στις δαπάνες.
Η σημερίνη συζήτηση, θα στραφεί γύρω από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται n μείωση του clawback κατά 30% τις επόμενες δύο χρονιές, καθώς και των μέτρων που συνοδεύουν την επίτευξη του στόχου αυτού.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 16/11/2016