Είπε ο Π. Λαφαζάνης στο Πρώτο Θέμα 13 9 2015: Η επιλογή του εθνικού νομίσματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δυνατότητα εφαρμογής ενός προοδευτικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Για τα όσα λέγονται ότι ο κόσμος θα πεινάσει, θα μείνουμε χωρίς πετρέλαιο, φάρμακα κ.λπ., όλα αυτά μπορείτε να τα διαπιστώσετε ρίχνοντας μια ματιά στις χώρες της EE που έχουν εθνικά νομίσματα.
Λεν βλέπετε τη Σουηδία ή τη Δανία . Τι ισχύει, όμως, στη Σουηδία, που κατά καιρούς αστικά κόμματα την προβάλλουν ως πρότυπο
Το 2003, θεωρούνταν φτωχοί το 9% του πληθυσμού, ενώ το 2013 έφτασαν στο 33%. Η μερική απασχόληση στους νέους είναι πάνω από το 50%, ενώ σε κλάδους όπως το εμπόριο έως το 80%. Αυξάνονται οι εργαζόμενοι που δουλεύουν για 2,5 ευρώ την ώρα. Η Σουηδία είναι η πρώτη χώρα στην EE στις ιδιωτικοποιήσεις, με τομείς στρατηγικής σημασίας, όπως μεταφορές, Ενέργεια, παραγωγή φαρμάκου, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ., να έχουν δοθεί στα ιδιωτικά μονοπώλια. Το 70% του δασικού πλούτου είναι σε ιδιωτικά χέρια. Πάνω από το 50% των Κέντρων Υγείας έχουν περάσει σε ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι συντάξεις μειώνονται ενώ έχει αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια υποχρεωτικά και στα 69 προαιρετικά.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Δανία. Εκεί οδηγεί αντικειμενικά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, εντός ή εκτός ευρώ! Αυτό το δρόμο πρεσβεύει και η ΛΑΕ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 15/09/2015