Ολοκλήρωση εξαγοράς

Αλλάζει εκ νέου σελίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Specifar, η οποία εντάχθηκε πλέον και επίσημα στο δυναμικό του πολυεθνικού κολοσσού Teva.

H φαρμακοβιομηχανία, που πριν από χρόνια είχε πωληθεί σε αμερικανική πολυεθνική, η οποία με τη σειρά της πέρασε στην Teva, αναμένεται να δημίουργήσει έναν ισχυρό πυλώνα στον τομέα της αγοράς γενοσήμων, με τζίρο που εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα χθες η Teva ανακοίνωσε ότι ολο κληρωσε την εξαγορά της μονάδας γενοούμων της Allergan, η οποία είχε επίσης παλιότερα εξαγοράσει τον όμιλο Actavis, στον οποίο ανήκε η Specifar.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Teva, το αποτέλεσμα είναι μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική Teva, σε θέση να αναπτυχθεί σε μια εξελισσόμενη παγκόσμια αγορά, να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά των γε νοσήμων σης ΗΠΑ καθώς και παγκοσμίως, και να διαθέσει τα υψηλότερης ποιότητας γενόσημα σης πλέον ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας οε όλο τον κόσμο αξία στους ασθενείς, στα σηστήματα υγείας και στους επενδυτές.

Ο Μάκης Οικονόμου, διευθύνων σύμβουλος της Specifar, δήλωσε: Για μας είναι μία σημαντική ημέρα, καθώς υποδεχόμαστε μία νέα εποχή για τη Specifar (η οποία εκπροσωπεί την Actavis στην Ελλάδα), μία εταιρεία με ιστορία, παράδοση, τεχνογνωσία και σεβασμό στην ελληνική αγορά. Είναι ιδιαίτερη η χαρά και n τιμή να είμαστε μέλος του δυναμικού και συνεχώς εξελισσόμενου δικτύου της Teva. Με οδηγό τις νέες προοπτικές που μας ανοίγονται και μέσω της πρόσβασής μας στο ευρύ χαρτοφυλάκιο της, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το όραμά μας να παρέχουμε υψπλης ποιότητας φάρμακα, σε ακόμα περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε όλες τις νέες δυνατότητες που θα πρα έλθουν από τη συγχώνευση, ώστε να επιτύχουμε περαιτέρω ανάπτυξη και να διευρύνουμε την παρουσία μας στην αγορά, προς όφελος των ασθενών, αλλά και της επιστημονικής κοινότητας . Ο διευθύνων σύμβουλος της Specifar πρόσθεσε, επίσης, ότι ο πρωταρχικός στόχος μας καθ’ όλη τη διαδικασία ενοποίησης ήταν να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία όλων των τομέων της εταιρείας, με τη μέγιστη απόδοση από την πρώτη μόλις μέρα. Είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση .