Κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη σταδιακή ελάφρυνση της υηερφορολόνησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔIT (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) θα ζητήσει ο ΣΕΒ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέ λη του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στην απογευματινή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκός Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνέλευσης, ο ΣΕΒ θα παρουσιάσει εκτενή μελέτη με 124 Προτάσεις πολιτικής νια επενδύσεις, ανάπτυξη και δουλειές η οποία διαρθρώνεται στο σύνολο της σε δεκατέσσερις άξονες: Πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Ενθάρρυνση παραγωγικών επενδύσεων. Μείωση ενεργειακού κόστους. Προώθηση ψηφιακών επικοινωνιών, Επιχειρηματική εξωστρέφεια. Φορολογική δικαιοσύνη, Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία. Λειτουργικός χωροταξικός σχεδιασμός. Εποπτεία αγοράς και κανόνες στον ανταγωνισμό. Σύγχρονο σύστημα αδειοδότησης, Δομές ποιότητας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, Ποιοτική και ταχεία απονομή δικαιοσύνης. Καλή νομοθέτηση και Ρυθμιστική διοίκηση, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Αύριο θα γίνουν επίσης εκλογές νια την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και του νέου γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ. Το Δ.Σ. πρόκειται να προτείνει την ανανέωση της θητείας του προέδρου θ. Φέσσα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, ενώ νέα μέλη στο Δ.Σ. αναμένεται να εκλεγούν οι Μιχάλης Τσαμάζ (Ομιλος ΟΤΕ), Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda Development), Ηρώ Αθανασίου (UNILEVER Ελλάς Κύ πρου), Νέλλη Κάτσου (Pharmaten) και Μιχάλης Στασινόπουλος (Β10 ΧΑΛΚΟ).

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 21/06/2016