Μία πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα μέτρησης σε πραγματικό χρόνο των πωλήσεων καταναλωτικών αγαθών μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα παρουσίασε χθες η ελληνική Convert Group, συμβουλευτική εταιρεία για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η υπηρεσία ονομάζεται eRetail Audit και η καινοτομία της έγκειται στο ότι η μέτρηση των μεριδίων γίνεται σε πραγματικό χρόνο (real time) επειδή αυτά συλλέγονται το επόμενο δευτερόλεπτο από την παραγγελία του χρήστη σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. To eRetail Audit εφαρμόζεται ήδη στον κλάδο των online φαρμακείων, έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς με εκτιμώμενο τζίρο 90 εκατ. ευρώ νια το 2016, συλλέγοντας δεδομένα από περίπου 35 από τα συνολικά 125 online φαρμακεία που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Σύθμφωνα με τα στελέχη της Convert Group, το δείγμα του 30% θεωρείται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Η Convert Group έχει υπογράφει ήδη τα πρώτα συμβόλαια με μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες καταναλωτικών αγαθών (L’Oreal, Apivita, Sarantis, Alloes Group), οι οποίοι δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το συγκεκριμένο εργαλείο. Στα άμεσα πλάνα είναι η εξάπλωση του eRetail Audit στο χώρο των ηλεκτρονικών super markets, στα e-shops επιλεκτικής διανομής καλλυντικών και στην κατηγορίων των Μη Συνταγογρα φούμων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) που εντός του 2017 θα πωλούνται online και στην χώρα μας. Επίσης, έχουν ήδη αρχίσει οι διεργασίες για επέκταση στο εξωτερικό.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 02/11/2016