Συγκέντρωσε 9 ψήφους επί συνόλου 15 μελών στη χθεσινή συνεδρίαση για ανάδειξη νέου δ.σ.

Αλλαγή φρουράς στην προεδρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Το τιμόνι αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ο οποίος συγκέντρωσε 9 ψήφους σε σύνολο 15 μελών που συμμετείχαν στη χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΠΦΣ. Οσον αφορά στα υπόλοιπα αποτελέσματα, α’ αντιπρόεδρος του ΠΦΣ εξελέγη ο Απόστολος Βαλτός με 10 ψήφους), β’ αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Παπαθανάσης με 9 ψήφους, γ’ αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Κούβαρης με 9 ψήφους, γενικός γραμματέας ο Σεραφείμ Ζήκας με 10 ψήφους, αναπληρωτής γραμματέας ο Αλέξανδρος Τσαπέκος με 10 ψήφους και ταμίας ο Ιωάννης Παπαπούλιος με 9 ψήφους. Τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. είναι οι: Στέλιος Καλογερόπουλος, Πολύχρονης Συμεωνίδης, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Ιωάννης Τσικαν δηλάκης, Πέτρος Ραράκος, Ηλίας Χαλιγιάννης, Ιωάννης Δαγρές και Ιωάννης Καβαλάρης.
Αμέσως μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ο κ. Θεοδοσιάδης ευχαρίστησε θερμά τους συνα δέλφους μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ που τον εξέλεξαν πρόεδρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενότητας και κοινής πορείας που τους απηύθυνε. Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Από αύριο κιόλας, όλοι μαζί, ξεκινάμε τον κοινό αγώνα και τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, που είναι πολλά και οξυμένα Πα την επί λυσή τους χρειάζεται η συμβολή όλων και στην προσπάθεια αυτή ουδείς περισσεύει . Επιπλέον, ο κ. Θεοδοσιάδης αναφέρθηκε συνοπτικά στους βασικούς άξονες των δράσεων του ΠΦΣ οι οποίοι είναι: η οικονομική επιβίωση του φαρμακείου η προστασία του από επιχειρηματικά, εξωφαρμακευτικά κέντρα η συμπόρευοη και συνεργασία με το συνεταιριστικό κίνημα η διαδικασία διαρκούς επιστημονικής αναβάθμισης του φαρμακοποιού και η καταξίωση του ως φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Λίγες ώρες νωρίτερα πριν τη δεύτερη συνεδρίαση του δ.σ. του ΠΦΣ, οι επικεφαλής των παρατάξεων Αδέσμευτη Ενωτική δικαλιστική Παράταξη και Προοπτική για το Φαρμακείο του Αύριο κ.κ Κυριάκος Θεοδοσιάδης και Απόστολος Βαλτός αντίστοιχα προχώρησαν σε σύμπραξη δυνάμεων συγκροτώντας ενιαίο μέτωπο για την άμεση συγκρότηση προεδρείου στον ΠΦΣ. Μάλιστα, συμφώνησαν εκ περιτροπής προεδρία για 18 μήνες και συνδιοίκηση για τους δύο άνδρες. Στο κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων επισημαίνουν ότι με δεδομένα τον συσχετισμό των δυνάμεων, όπως αυτός αποτυπώθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου 15μελούς Δ.Σ του ΠΦΣ και την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας για την άμεση (συγκρότηση προεδρείου ικανού να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου, συμφώνησαν να συνδιοικήσουν με βάση τη σύγκλιση των δημοσιευμένων προγραμμάτων τους και με ισόχρονη εναλλαγή στη θέση του προέδρου, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου. Βούλησή μας είναι να ενεργήσουμε ενωτικά, καλώντας και τις δυνάμεις εκτός προεδρείου να συμπορευτούν μαζί μας, Ποιος είναι ο Κ. Θεοδοσιάδης Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης γεννήθηκε, σπούδασε και διατηρεί φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ήδη από τα φοιτητικά xp vta (επί τριετία αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φαρμακευτικής) που συνεχίζεται έως σήμερα, με την ανάληψη της προεδρίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το 1998. Από τότε και για 19 χρόνια, παραμένει πρόεδρος του ΦΣΘ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στον σύλλογο. Ακόμη, διετέλεσε πρόεδρος του ΠΦΣ, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στις θέσεις μέλους και αντιπροέδρου. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Κωνσταντίνο, φοιτητή της Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε αντιπαραθέσεις για την αντιπαράθεση . Η ανυπόφορη καθημφινότητα που βιώνει σήμερα το μικρομεσαίο φαρμακείο, η συνεχιζόμενη δραστική μείωση της ρευστότητας και του κύκλου των εργασιών μας, καθώς και όλα τα κενά και οι επιβαρυντικές επιπτώσεις των διαδικασιών στην άσκηση των συμβατικών μας καθηκόντων, μας ταλαιπωρούν και κλονίζουν την βιωσιμό τητά μας , τονίζουν στο κοινό δελτίο Τύπου. Παράλληλα, δηλώνουν αποφασισμένοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ προχωρούν στην επίσημη και υπεύθυνη εκπροσώπηση του κλάδου το ταχύτερο δυνατόν. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε επιτυχώς στις υψηλές απαιτήσεις που επι Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, με 9 ψήφους σε σύνολο 15 μελών που συμμετείχαν στη χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση, αναδείχτηκε πρόεδρος του ΠΦΣ. βάλουν οι περιστάσεις. Είμαστε πάντα ανοικτοί στην εποικοδομητική σας κριτική, η οποία προάγει το έργο μας και το έργο των πρωτοβάθμιων συλλογικών οργάνων, με στόχο να πετύχουμε την απαραίτητη οτκιπείρωση γύρω από τον κλάδο μας και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το ελληνικό φαρμακείο , καταλήγουν στο κοινό δελτίο Τύπου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 27/07/2017