Για πρώτη φορά μετά την αλλαγή κυβέρνησης συνεχίζονται οι πληρωμές για τα ληξιπρόθεσμα, όπως ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί στο farmakopoioi.blogspot.

Σήμερα αναρτήθηκαν μάλιστα αναρτήθηκαν στην Διαύγεια αρκετά κονδύλια και μεταξύ αυτών 4 εκατ. ευρώ για τα φαρμακεία.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο:

Στις 30 Ιουλίου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών είχε αποστείλει την εξής ενημέρωση:
“Οι φαρμακοποιοί έχουν στην κυριολεξία χάσει το μέτρημα των υποσχέσεων που έχουν κατά καιρούς λάβει από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για τα χρέη περασμένων ετών προς τα φαρμακεία τους.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ για γραφειοκρατικούς λόγους, αδυνατεί να εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς, αφού έχει δοθεί εντολή σε ορισμένα ταμεία που τον αποτελούν να προβαίνουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες του στυλ «καταγραφή όλων των τιμολογίων, όλων των μηνών» από ελάχιστους έως ανύπαρκτους υπαλλήλους, πράγμα το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τελικά, στη μη πληρωμή μας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι για τα χρήματα αυτά που ποτέ δεν εισπράχτηκαν, οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν οδηγηθεί σε δανεισμούς και χρεοκοπίες αναμένοντας επί ματαίω την αποπληρωμή των χρεών αυτών.

Επειδή το θέμα αυτό, μαζί με τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις των τρεχουσών οφειλών του ΕΟΠΥΥ, επιτείνει την ήδη τραγική κατάσταση των φαρμακοποιών που έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τους, που θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη οικονομική αιμορραγία, ζητάμε από τον Οργανισμό να μας δηλώσει εγγράφως και εμπεριστατωμένα για το πότε επιτέλους θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και θα εξοφλήσει τα παλαιά του χρέη”.

www.iatropedia.gr