Ηττα φαρμάκι για τον Λουράντο

O ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος, παρότι συνήθως είναι πολύ ομιλητικός στα σόσιαλ μίντια, μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε κάνει καμία δήλωση στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε facebook και τουίτερ.

 

Συντριπτική είναι η ήττα του τέως, εδώ και λίγες ώρες, προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κωνσταντίνου Λουραντου. Ο μακροβιότερος πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου, καθώς είναι εδώ και 21 χρόνια πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αλλά και εκείνος που ταυτίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 όταν δήλωνε πως θα μετατρέψει 11.000 φαρμακεία της χώρας σε προεκλογικό του κέντρα, δεν κατάφερε στις εκλογές του Σαββάτου να συμπεριληφθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, με την παράταξή του να βγαίνει τέταρτη σε ψήφους. 0 εκρηκτικός χαρακτήρας του Κωνσταντίνου Λουράντου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι προσπάθησε να είναι υπέρ το δέον καλοπροαίρετος με την κυβέρνηση φαίνεται πως δυσαρέστησε τους συναδέλφους του. Ο ίδιος, πάντως, παρότι συνήθως είναι πολύ ομιλητικός στα σόσιαλ μίντια, μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχε κάνει καμία δήλωση στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε facebook και τουίτερ. Για την προεδρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κονταροχτυπιούνται τώρα τρεις παρατάξεις, εκείνη της Νέας Δημοκρατίας, εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ και ο συνδυασμός των ανεξαρτήτων με την ονομασία Προοπτική για το φαρμακείο του αύριο. Η τελευταία παράταξη είναι και αυτή που προηγείται ελάχιυτα σε ψήφους και η οποία είναι πολυτασική. Ο επικεφαλής της φέρεται να είναι υτο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας ενώ υπάρχουν και στελέχη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Τις 36 ψήφους συγκέντρωσε αυτή η παράταξη και ακολουθούν η Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική παράταξη και η Ενωτική Συνεργασία.
Ποιοι εκλέγονται
Ετσι, στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εκλέγονται οι: Απόστολος Βαλτάς, Σεραφείμ Ζήκας, Πολυχρόνhς Συμεωνίδης, Αθανάσιος Παπαθανάσης, Νικόλας Φουτουλης, Στυλιανός Καλογερόπουλος, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Ιωάννης Τσικανδηλάκης, Πέτρος Σπυρίδων Ραράκος, Ηλίας Χαλιγιάννης, Ιωάννης Παπαπούλιος, Κωνσταντίνος Κούβαρης, Ιωάννης Καβαλάρης, Αλέξανδρος Τσαπέκος, Ιωάννης Δαγρές. Η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα θα γίνει μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε γενική συνελευση. Ωστόσο, είναι κάτι που μπορεί να μη γίνει άμεσα, καθώς είναι πιθανό οι πρώτες συνελεύσεις να βγαίνουν άκαρπες, σύμφωνα με φαρμακευτικούς κύκλους. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, χρέη προέδρου θα καλύπτει ο γηραιότερος μεταξύ των εκλεγέντων, και χρέη γενικού γραμματέα ο νεότερος. Εκτός μένει, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, και ο πρώην πρόεδρος του ΠΦΣ και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνον εάν παραιτηθούν τέσσερις υποψήφιοι από το ψηφοδέλτιο της παράταξης του πρώην προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) τότε ο ίδιος ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης θα εκλεγεί τελικά στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχαιρεσίες του 2014 η προσκείμενη στη Ν.Δ. παράταξη είχε λάβει 55 ψήφους εκλέγοντας πέντε έδρες και η Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία (Λουράντος) είχε λάβει 32 ψήφους και τρεις έδρες.
Ανοιχτά μέτωπα
Ολα αυτά την ώρα που υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα των φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας. Το πιο βασικό φαίνεται να είναι οι πληρωμές από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) των ια τροτεχνολογικών προϊόντων, όπως είναι δηλαδή τα αναλώσιμα για τον διαβήτη, τα υλικά για κατακλίσεις και τα οξυγόνα, για τα οποία οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν πεντάμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά και ασυνεννοησία, καθώς τους κόβονται, όπως λένε, συνταγές χωρίς να ειδοποιούνται. Ο ΕΟΠΥΥ, πάντως, σε ενημέρωσή του ανέφερε ότι την Παρασκευή ξεκίνησαν οι αποπληρωμές των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ήδη έχει εξοφληθεί το 10%-15% των φαρμακείων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 26/06/2017