Οι ενστάσεις των φαρμακευτικών εταιριών ξεκινούν από αύριο ως την Τετάρτη 14 Ιουνίου

Με την γενική ανακοστολόγηση 8.450 φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, το υπουργείο Υγείας δίνει το “πράσινο φως” στην κυβέρνηση να προχωρήσει στα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση της ερχόμενης εβδομάδας.

Το νέο δελτίο τιμών αναρτήθηκε σήμερα το απόγευμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας και θα ισχύσει από την ερχόμενη Τρίτη 13 Ιουνίου για τις φαρμακευτικές, τα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών από 30 Ιουνίου και για τα φαρμακεία από 26 Ιουλίου 2017.

Στις τιμές των παραπάνω φαρμάκων, έχουν συμπεριληφθεί οι εθελοντικές μειώσεις τιμών από τις παρασκευάστριες εταιρίες για 260 σκευάσματά τους, ενώ η όλη διαδικασία για την επεξεργασία των νέων τιμών ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων την περασμένη Τρίτη.

Σημειώνουμε ότι οι ενστάσεις επί του αναρτημένου δελτίου τιμών θα υποβληθούν αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση med.price@moh.gov.gr της Δ/νσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, από αύριο έως και την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 11.59 μ.μ.

Οι νέες τιμές φαρμάκων επισυνάπτονται εδώ.

Healthmag 9/6/2017