Η ελληνική καινοτομία και ο εξέχων ρόλος που διαδραματίζουν οι start up επιχειρήσεις για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, είναι ένα από τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου Greece Germany Business Forum: Restoring Confidence and Navigating for New Trade, Investment and Startups, το οποίο πραγματοποιείται την Τρίτη 5 Απριλίου, στο Βερολίνο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τα Economist Events σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από κοινού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και την υποστήριξη του Enterprise Greece Invest & Trade, του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) και της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

Οι ελληνικές start up επιχειρήσεις προέρχονται κυρίως από τους τομείς ICT, ενέργεια και περιβάλλον, φαρμακοβιομηχανία, αγροτικά προϊόντα και τουρισμό. Στόχος των προγραμματισμένων Β2Β συναντήσεων, που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου, είναι η εύρεση venture capitals και στρατηγικών συνεργασιών, η εφαρμογή των ελληνικών καινοτόμων λύσεων και σε άλλες αγορές, αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με το ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο των start up επιχειρήσεων του Βερολίνου. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ελληνικής και γερμανικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι ελληνικών και γερμανικών φορέων, αλλά και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 30/03/2016