ΥΠΕΡΟΓΚΟ χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος το κόστος των φαρμάκων κατά της ηπατίτιδας C… …Η ΙΟΓΕΝΗΣ αυτή νόσος μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πασχόντων, αλλά χάρη σε μία σειρά από νέες θεραπείες η πιθανότητα ίασης είναι υψηλότερη από ποτέ. ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ εδώ, άτι υπάρχει και θεραπεία πλήρους ίασης σε δύο εβδομάδες, αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό, πλησιάζοντας τα 50.000 ευρώ. Οπότε ποιο ταμείο μπορεί να σηκώσει τέτοιο κόστος και στην κατάσταση που βρισκόμαστε… …ΕΤΣΙ, οι φορείς που πλησιάζουν στη χώρα μας, τις 150.000, αρκούνται σε χρόνια θεραπευτική αγωγή, η οποία επίσης είναι ακριβή.

ΛΟΥΚΕΤΟ έβαλε γνωστό μαιευτήριο στη Βόρεια Ελλάδα εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων. Όταν πλέον το νοσήλιο είναι 150 ευ ρω για μία γέννα και μετά τις περικοπές πέφτει στο μισό, αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Και δυστυχώς, όπως φαίνεται, δεν θα είναι η μοναδική στο άμεσο μέλλον.

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ για ένα σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον στην Ελλάδα προκειμένου να νοιώσουν ακόμη πιο ελεύθερα οι επιχειρήσεις αλλά και να αυξηθούν παράλληλα οι Κλινικές μελέτες α οποίες μπορούν να τονώσουν με άμεση ρευστότητα την οικονομία της χώρας, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης… …Η ΕΛΛΑΔΑ δυστυχώς ουραγός στις Κλινικές Μελέτες με 80 εκατ. ευρώ τον χρόνο, την ώρα που οι Ισπανοί προσελκύουν ένα δις ευρώ και η Κύπρος 85 εκατ. ευρώ. Το πιο σοβαρό ωστόσο είναι το γεγονός, ότι πολλοί διοικητές νοσοκομείων, δεν γνωρίζουν ότι πραγματοποιούνται στο ίδιο τους το νοσοκομείο Κλινικές Μελέτες, ενώ σίγουρα και το θέμα της έλλειψης εκπαίδευσης, είναι πολύ σοβαρό… ΧΡΟΝΙΑ πριν θα έπρεπε να είχαν γίνει αυτά και σήμερα, απλώς τα συζητάμε. Αλλά ποιος αλήθεια, απ’ όλους αυτούς που διοικούσαν, έδωσε σημασία ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι κρίση έχει πλήξει οικονομικά τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

Ο νοσοκομειακός φαρμακοποιός καλύπτει εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς… …ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 100 νοσοκομείων ΕΣΥ εργάζονται μόνο 250 Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, (1 φαρμακοποιός για 270 κλίνες). Σε 50 νομαρχιακά νοσοκομεία μόνο με ένα φαρμακοποιό. Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί είναι επιφορτισμένοι και με την επιστημονική ευθύνη στη διαχείριση των προμηθειών σε ένα νοσοκομείο… … ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει διαγωνιστικές διαδικασίες και το κάθε νοσοκομείο επαφίεται στην έκπτωση που δίνει κάθε εταιρεία.

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ σοφών και όχι μόνο Η αντιξοότητα δημιουργεί ανθρώπους και η ευημερία δημιουργεί τέρατα . Βίκτωρ Ουγκώ, 1802 1885, Γάλλος συγγραφέας.

KONTRA NEWS 24/02/2016