Δεμένα τα πλοία για 48 ώρες – Αντιδράσεις και από τους συμβολαιογράφους  – Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται ενάντια στην προωθούμενη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης που, όπως υποστηρίζει, διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Ένταση προκλήθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποιήθηκε από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο του υπουργείου, επί της οδού Νίκης, με σκοπό να κάνουν κατάληψη. Ωστόσο, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κατέβηκαν και τα ρολά της εισόδου.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται ενάντια στην προωθούμενη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που, όπως υποστηρίζει, διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και ενάντια στις μειώσεις μισθών με το νέο μισθολόγια

Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη, σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Αυτοαπασχολούμενων) στην οδό Ζεύξιδος πραγματοποίησαν χθες το πρωί μηχανικοί και δικηγόροι κλείνοντάς την με γυψοοανίδες, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη, μεγάλη συγκέντρωση στους δρομείς της πόλης πραγματοποίησαν μέλη των τοπικών επιστημονικών φορέων. Με αφετηρία τους τον Λευκό Πύργο, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές κ.λπ. έφτασαν ως το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου κρέμασαν γραβάτες στα κιγκλιδώματα της εισόδου του.

ΑΠΕΡΓΙΑ… ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απεργούν από σήμερα έως και την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016, συμμετέχοντας στην απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών για το ασφαλιστικό νομοσχέδια Αυτονόητα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρος της Γεώργιο Ρούσκα πως σήμερα Τετάρτη, δεν θα διεξαχθούν πλειστηριασμοί. Οι συμβολαιογράφοι, μαζί με τους άλλους επιστημονικού φορείς (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, κ.λπ.), έχουν απορρίψει ομόφωνα, με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Ταυτόχρονα, χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα είναι από τις 6 το πρωί σήμερα η χώρα και για 48 ώρες, λόγω της πανελλαδικής απεργiακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ ενώ η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποιεί με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 27/01/2016