Το γυναικείο βιάγκρα Addyi, όπως όλα δείχνουν, δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο αντρικό προϊόν της Pfizer, το οποίο από το 1998 έχει δώσει λύση σε προβλήματα στύσης εκατομμυρίων αντρών.

Το ροζ χαπάκι , που υποσχόταν πως θα αυξήσει τη γυναικεία όρεξη για σεξουαλική επαφή, δεν είχε την ανταπόκριση που περίμεναν οι υπεύθυνοι της Sprout Pharmaceuticals.

Η φαρμακευτική εταιρία, που εξαγοράστηκε από την Valeant Pharmaceuticals, κατάφερε να κυκλοφορήσει το χάπι ύστερα από δυο αρνητικές απαντήσεις της FDA, της αμερικανικής υπηρεσίας φαρμάκων, αλλά μάλλον η αγορά δεν ήταν έτοιμη.

Οι συνταγογραφήσεις για το Addyi τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του έφτασε τις 227, τη στιγμή που το αντρικό βιάγκρα είχε 600.000, σύμφωνα με στοιχεία του IMS Health.

Γιατί αυτή η διαφορά

Μπορεί να έχει να κάνει με την υψηλή τιμολόγηση του Addyi συγκριτικά με το βιάγκρα, οι ημερήσιες ανάγκες πρόσληψης, οι δυνητικά επιβλαβείς παρενέργειές του (χαμηλή αρτηριακή πίεση και λιποθυμία), οι περιορισμοί όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ (η αποχή στις μεγάλες ποσότητες δεν συνιστάται για ασθενείς που παίρνουν βιάγκρα) και το ποσοστό αποτελεσματικότητας που φτάνει μόνο το 10% (ενώ το βιάγκρα λειτουργεί στο 50% των περιπτώσεων).

Παρ’ όλα αυτά, η διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Cindy Whitehead, δήλωσε στο Bloomberg: Είμαστε περήφανοι που η Sprout ήταν σε θέση να κυκλοφορήσει το Addyi μόλις δύο μήνες μετά την έγκριση του από το FDA, και είμαστε σίγουροι πως είμαστε ακόμα στην αρχή.

FULL LIFE 01/02/2016