Σημαντικές κρίνονται οι συναντήσεις της Περιφερειάρχη Αττικής για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων ενόψει της μετεγκατάστασης της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), στην οποία μετέχει και η χώρα μας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Λούρου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρέσβη του Βελγίου, Luc Liebaul.
Η Περιφερειάρχης, η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Διεκδίκησης της έδρας του F.VIA από την Ελλάδα, είχε συναντηθεί την Παρασκευή με την Ιρλανδή Υπουργό Προώθησης της Υγείας, Marcella Corcoran Kennedy. Κατά τη συνάντηση, η ιρλανδική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Υπουργό, παρουσίασε τα επιχειρήματα της ιρλανδικής υποψηφιότητας και παράλληλα οι δύο πλευρές είχαν ανταλλαγή απόψεων ως προς την υποψηφιότητα της Αθήνας για την έδρα του εν λόγω Οργανισμού. Σημειώνεται ότι η ελληνική υποψηφιότητα προετοιμάζεται συντονισμένα από το σύνολο των καθ’ ύλην αρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών, προκειμένου να παρουσιασθεί εντός της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφιοτήτων, την 31η Ιουλίου 2017. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε επίπεδο EE εντός του Φθινοπώρου. Η διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η οποία σήμερα βρίσκεται στο Λονδίνο, είναι απόρροια της επικείμενης αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση .

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 08/06/2017