Αμ, έπος, αμ’ έργον για τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Λουράντο, ο οποίος αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, φρόντισε να κάνει πράξη τα λόγια του ότι: … ο κλάδος των Φαρμακοποιών διαθέτει τα αποθέματα να εναντιωθεί και πάλι σε όσους έχουν στοχεύσει σε βάρος των Φαρμακειών μας και θα το διαπιστώσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα .

Την επόμενη κιόλας μέρα, κατήγγειλε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ότι προχώρησε αιφνιδιαστικά στην κατάργηση διατάξεως περί παρατάσεως λειτουργίας του κληρονομικού φαρμακείου για τέκνα που σπουδάζουν την φαρμακευτική, χωρίς καμία απολύτως επαφή και συνεννόηση με τον κλάδο.

Σε επιστολή του προς τον κ. Ξανθό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά την απόσυρση της συγκεκριμένης διατάξεως εξηγώντας ότι το ισχύον καθεστώς έχει αμιγώς ανθρωπιστικό χαρακτήρα, προστατεύοντας την οικογένεια του φαρμακοποιού στην περίπτωση που αυτός χάσει τη ζωή του και καλεί τον κ. Ξανθό σε συνάντηση για να επιλυθεί τόσο αυτό, όσο και τα υπόλοιπα χρονίζοντα θέματα του κλάδου.

DAILY PHARMANEWS 30/11/2016