Την ώρα που στην Κρήτη συνεχίζουν να συλλαμβάνουν γυναίκες που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, στον χώρο της υγείας ξέσπασε πόλεμος μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Για να μην μπερδέψουμε τον κόσμο, να δούμε ξεχωριστά τα δύο γεγονότα.

Στο Ηράκλειο η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων γυναικών, από τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία που βρέθηκαν σε δωμάτια ασθενών στο Βενιζέλειο και το ΠΑΓΝΗ. Και οι τέσσερις κάθονταν σε καρέκλες δίπλα από τα κρεβάτια των ασθενών και σύμφωνα με τους αστυνομικούς πρόσφεραν υπηρεσίες χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Σε ό.τι αφορά στον ΕΟΦ. η απάντηση του στις καταγγελίες του ΠΦΣ μοιάζει με κήρυξη πολέμου. Στον Οργανισμό απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι λείπουν τουλάχιστον 140 σκευάσματα από την ελληνική αγορά και μιλούν για προσπάθεια σύγχυσης και αποπροσανατολισμού , ενώ τονίζουν ότι αποτροπή των ελλείψεων δεν αποτελεί ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων είναι ποικίλοι . Οα έχει ενδιαφέρον η απάντηση των φαρμακοποιών που προφανώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας πόσα και ποια σκευάσματα βρίσκονται στα ράφια τους και αν καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών. Γι’ αυτό. άλλωστε, και στην προχθεσινή ανακοίνωσή τους μίλησαν για ένα κυνήγι των φαρμάκων που είναι απαραίτητα στους πολίτες για τις διάφορες παθήσεις.

SPORTDAY 23/03/2016