Σοβαρές καταγγελίες για τις τακτικές πωλήσεων που ακολουθεί η φαρμακευτική εταιρία Novartis Hellas, τη κρίσιμη αυτή περίοδο, κάνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας.
Ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην δικαιοσύνη εάν η εταιρία δεν συμμορφωθεί ενώ απειλεί και με κλείσιμο των φαρμακείων. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας η Novartis Hellas, χωρίς κανέναν λόγο ή εξήγηση, έστειλε παραγγελία η οποία υπολείπεται κατά 75% σε, ποσότητα από την αιτούμενη, επικαλούμενη δικαιολογία στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αχαΐας το φόβο οικονομικού κουρέματος.
Και συνεχίζει: με δεδομένο πως στην εταιρεία αυτή ο Συνεταιρισμός Αχαΐας είναι πλήρως εντάξει οικονομικά, η συγκεκριμένη αυτή στάση αποτελεί απαράδεκτο βήμα μαυραγοριτισμού σε μία στιγμή που η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή των τελευταίων δεκαετιών.
Υπογραμμίζει επίσης ότι έχει πληροφορίες πως σε παραγγελιά άλλων ιδιωτικών φαρμακαποθηκών ή συνεταιρισμών, η Novartis Hellas ακολουθεί διαφορετική πολιτική παραγγελιών, αλλού σε μεγαλύτερο και αλλού σε μικρότερο βαθμό . Ο Φ.Σ. Αχαΐας ενημερώνει τον υπουργό Υγείας ότι θα καταφύγει τόσο στην επιτροπή ανταγωνισμού, όσο και στη δικαιοσύνη και γνωστοποιεί πως θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση “να κατεβάσουμε τα φαρμακεία Αχαΐας σε κυλιόμενες απεργίες, διότι οι συνάδελφοι είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν τους πολίτες χωρίς φάρμακα στα ράφια τους”.
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ 27/07/2015