Απανωτές συσκέψεις είχε σήμερα ο υπουργός Π. Κουρουμπλής, ενώ εσπευσμένα κλήθηκε και η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, χωρίς να καταλήξει σε απόφαση

Απανωτές συνεδριάσεις με όλους τους φορείς που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας, είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του υπουργείου για τις συναντήσεις διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, της ΗΔΙΚΑ, τουΕΟΦ.
Μετά τη σύσκεψη αυτή, ακολούθησε το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, η σύγκληση της οποίας έγινε εσπευσμένα χθες, χωρίς στην πρόσκληση να αναφέρεται το θέμα της συζήτησης.
Το κύριο ζήτημα όπως φαίνεται είναι η περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία θα συζητηθεί από τους δανειστές και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θέλει να είναι προετοιμασμένη με απαντήσεις.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων συζητήθηκαν τα προβλήματα που κατά καιρούς έχουν ανακύψει με την τιμολόγηση των φαρμάκων, όπως οι ενστάσεις οι οποίες γίνονται μετά από κάθε τιμολόγηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνήθη προβλήματα που διαπιστώνονται αφορούν την επιλογή των χωρών του Παρατηρητηρίου Τιμών, τα προβλήματα ισοτιμιών, ακόμη και τα αριθμητικά λάθη.
Η Επιτροπή δεν κατέληξε, αφού βρίσκεται σε εκκρεμότητα η αναθεώρηση της νομοθεσίας για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να συνεδριάσει και πάλι, κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα, προφανώς μετά το ραντεβού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τον Τζ. Καρόνε και τα λοιπά στελέχη του τεχνικού κλιμακίου των θεσμών.

www.healthmag.gr