Επειτα από μια πενταετία συνεχούς υποχώρησης της αγοράς εξωνοσοκομειακού φαρμάκου, το 2015 εξελίσσεται σε έτος ανάκαμψης, καθώς οι ρυθμοί που καταγράφονται δείχνουν άνοδο πάνω από 3%, όταν συνολικά από to 2010 έως to 2014 η αγορά απώλεσε περίπου to 36% της αξίας της. Η είσοδος νέων φαρμάκων από ta τέλη του 2014 και ύστερα φαίνεται να συντέλεσε σε αυτή την καλύτερη πορεία, η οποία βέβαια να σημειωθεί ότι δεν σημαίνει και αύξηση μεγεθών για ης φαρμακευτικές εταιρείες. Κι αυτό διότι ειδικά για τους πρωταγωνιστές του κλάδου ο βασικός πελάτης, που είναι ιο ελληνικό Δημόσιο, ακόμη κι αν καταναλώσει περισσότερα φάρμακα, έχει έναν πολύ συγκεκριμένο προϋπολογισμό γτ’ αυτά κι έτσι ακόμη και αν οι εταιρείες τιμολογήσουν επιπλέον προϊόντα, αυτό δεν σημαίνει πως θα τα πληρωθούν μέσα από την εφαρμογή των μέτρων rebate και clawback. Ανοδική ταση Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς και με βάση κάποιους πρώτους υπολογισμούς από στοιχεία της εταιρείας IMS Health, προκύπτει όχι η συνολική αγορά εξωνοσοκομειακών φαρμάκων διαμορφώθηκε στους επτά πρώτους μήνες του έτους στο 1,6 δισ. ευρώ σε αξία και σε περίπου 227 εκατομμύρια τεμάχια (σε όγκο), ήτοι αύξηση από την αρχή του χρόνου κατά 3% και 6% αντίστοιχα. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η αγορά πιθανότατα θα είχε πάει ακόμη καλύτερα εάν δεν είχαν επιβληθεί τα capital controls, ta οποία, αν και δεν επηρέασαν έντονα τη διακίνηση και κυκλοφορία των φαρμάκων, σε έναν βαθμό είχαν επίπτωση στην πορεία της αγοράς.
Στους επτα πρώτους μήνες του 2015 η συνολική αγορά εξωνοσοκομειακων φαρμάκων διαμορφώθηκε στο 1,6 δισ. ευρω σε αξια και στα περίπου 227 εκατ. τεμάχια σε όγκο, ητοι αύξηση απο την αρχή του έτους κατά 3% και 6% αντίστοιχα.
Τιμολόγηση
Το τελευταίο διάστημα, πάντως, η αγορά του φαρμάκου βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Ο προηγούμενος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προετοίμαζε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τη γενική ανακοστολόγηση των φαρμάκων, η οποία θα επέφερε νέες σημαντικές μειώσεις τιμών σε γενόσημα και off patent, με βάση και τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Μάλιστα, είχε υπογράψει και υπουργική απόφαση κατά την τελευταία ημέρα της θητείας του, η οποία όμως δεν θεσμοθετήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, με νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία είναι άγνωστο αν θα είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη που είχε υπογράψει πριν από δέκα ημέρες ο κ. Κουρουμπλής, ενεργοποιούνται οι μειώσεις στις τιμές off patent και γενοσήμων. στο 50% κατ στο 32,5% της τιμής που είχαν πριν από τη λήξη της περιόδου προστασίας, αντίστοιχα.
Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντηση του υπουργού με τους επικεφαλής ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, Επιτροπής Τιμών και Θετικής Λίστας, δόθηκε η τελική έγκριση να συνταχθεί και να υπογραφεί εκ νέου η Υπουργική Απόφαση. Ο ΕΟΦ. πάντως, έχει αρχίσει την τιμολογιακή επεξεργασία, κυρίως των φαρμάκων που πρόκειται να χάσουν την πατέντα τους, και νιε την ολο κλήρωσή της αναμένεται να συγκληθεί και η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων. Λογικά, λοιπόν, η εφαρμογή ιου νέου δελτίου τιμών υπολογίζεται για τον Οκτώβριο.
Υπέρβαση δαπανών
Η κατανάλωση , πάντως, έχει ήδη ξεφύγει ίο πρώτο εξάμηνο του έτους, ξεπερνώντας κατά 155 εκατομμύρια ευρώ την προβλεπόμενη φαρμακευτική δαπάνη για το συγκεκριμένο διάστημα, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως το claw back, δηλαδή το ποσό που θα επιστρέψουν οι φαρμακευτικές λόγο) της υπέρβασης, θα κυμαίνεται μεταξύ 290 και 305 εκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος της χρονιάς. Το ποσό αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί και από ιο rebate, ήτοι την υποχρεωτική έκπτωση που θα πρέπει να προσφέρουν αναδρομικά στο κράτος οι εταιρείες ανάλογα με τον όγκο των πωλήσεων τους προς αυτό. Το τελικό ποσό, πάντως, σε rebate και clawback για το σύνολο του κλάδου θα είναι το ίδιο και μπορεί να ξεπεράσει το μισό δισ. ευρώ, όμως με βάση τον νέο υπολογισμό του rebate θα υπάρξει μια αναδιανομή στο πώς θα επιβαρύνει τις εταιρείες.
Οι ελληνικές ςχαφάες Χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς στο επτάμηνο του 2015 είναι η μεγάλη συγκέντρωση, με τις δέκα πρώτες εταιρείες να καλύπτουν πάνω από το 50%. Μάλιστα, το μερίδιο αυτών φαίνεται ελαφρώς αυξημένο, καθώς στο τέλος του 2014 κατείχαν περίπου το 49% και πλέον έχουν ξεπεράσει το 51%. Το μερίδιο τους, όμως, από πλευράς όγκου δεν ξεπερνά το περίπου 44%. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι με βάση κάποια προσωρινά στοιχεία της αγοράς αποδεικνύεται πως μεταξύ των τριάντα μεγαλυτέρων εταιρειών, οι οηοιες κατέχουν το περίπου 75% ιης κατηγορίας απο πλευράς όγκου και το περίπου 80% από πλευράς τζίρου, βρίσκονται αρκετές ελληνικές βιομηχανίες.
Μάλιστα, οι εταιρείες ΕΛΠΕΝ, Winmedlica. GAP, Specifar και Bennet Pharmathen, Unipharma, Rafarm, Βιανέξ, Galenlca, οι οποίες είναι παραγωγικές κυρίως στον τομέα των γενοσήμων, σημείωσαν αύξηση πωλήσεων σε ογκο. τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ήδη το σύστημα συνταγογράφησης, επισημαίνουν τα εξής: Η δυνατότητα χρήσης και της εμπορικής ονομασίας για τις χρόνιες παθήσεις και τα γενόσημα σε καμία περίπτωση δεν κατήργησε την υποχρέωση συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία. Άλλωστε, η παράλληλη χρήση εμπορικής και δραστικής απαντάται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η δυνατότητα χρήσης και της εμπορικής ονομασίας σε καμία περίπτωση δεν κατήργησε την υποχρέωση χορήγησης του φθηνότερου φαρμάκου της ίδιας δραστικής από τον φαρμακοποιό. Έπειτα από την εμπειρία των δύο χρόνων εφαρμογής της υποχρεωτικής συνταγογράφησης με τη δραστική τα γενόσημα παρέμειναν στα ίδια χαμηλά επίπεδα σε σχέση με εκείνα των άλλων χωρών της Ε.Ε. Το μέτρο απέτυχε παταγωδώς διότι αγνοήθηκε το γεγονός πως η αύξηση της χρήσης των γενοσήμων αποτελεί θέμα εμπιστοσύνης και συνειδητής επιλογής ιατρών, ασθενών και φαρμακοποιών.

Ναυτεμπορική 7/9/2015